Turist i Paris for første gang

 

SEVÆRDIGHEDER I PARIS

Arrondissementer

Her er seværdighederne opdelt efter deres placering med angivelse af nærmeste mertostation.


Der er mange seværdigheder i Paris og for at gøre det hele mere overskueligt er siderne omkring Paris delt op i de forskellige arrondissementer.
I 1800 tallet var der altid et oprør undervejs i Paris. Byen var tidligere en by med mange smalle gader der let kunne barrikaderes og dette gjorde det vanskeligt for tropperne at komme frem. Napoleon III var opmærksom på dette problem og han besluttede derfor at komme frem med en helt ny byplan.
I 1852 påbegyndtes arbejdet under ledelse af Paris præfekt George Haussmann. For at kunne anlægge de store brede boulevarder , som Paris er så kendt for , måtte man fjerne hele bydele. Tusindvis af boliger blev jævnet med jorden og mere end 200.000 , hovedsageligt fattige , Parisere blev tvunget ud i forstæder.
Paris selv ændrede fuldstændig karakter , hovedgader blev rettet ud og gjort bredere ligesom kloaksystemet blev gjort bedre.
Rundt om Paris centrum blev der anlagt en ringvej der kaldes Boulevard Peripherique og inden for denne ringvej opstod det moderne Paris kalle Ville de Paris. Byen blev opdelt i 20 arrondissementer der begynder ved Louvre midt i byen og i spiralform ender med 20 arrondissement i det østlige Paris.
På alle gadeskilte og på næsten alle kort over byen er arrondissementet angivet hvilket gør det meget let at finde rundt i byernes by.

Paris 1 arrondissement med bl.a. Louvre
Paris vel nok bedst kendte seværdighed er Louvre , her er nok at se på , det er verdens største slot og skal man det hele igennem så kan man sagtens afsætte en hel ferie til dette formål. Hvis man skal se alle udstillingerne på Louvre er det en tur på ca 32 kilometer.


Louvre ( Metro : Palais Royal ). Det første slot blev anlagt i 1200 og siden da har forskellige monarker konstant udvidet slotskomplekset.
Hovedindgangen til Louvre er samtidig den sidste nye tilbygning til slotskomplekset , glaspyramiden tegnet af arkitekten I.M.Pei blev opført i 1988. Louvres malerisamlinger omfatter nogle af verdens bedst kendte kunstværker hvor Mona Lisa vel nok er det bedst kendte maleri.

Værket blev bragt til Louvre af Leonardo da Vinci selv. Frans I anlagde kunstsamlingen ved at købe 12 kunstværker af datidens største kunstnere , hans efterfølgere var også kunstsamlere og dette betød da museet åbnede i 1793 var det en af verdens største samlinger.
I samlingen af kunst fra oldtiden er statuen Venus fra Milo vel nok den bedst kendte og i samlingen af kunstgenstande skal jo nok fremhæves den 140 karat store Regent diamant fra de franske kronjuveler.


Af andre interessante udstillinger på Louvre kan nævnes Musée des Arts de la Mode ( Metro : Palais Royal , Tuileries ) som bl.a. indeholder en stor samling af historiske dragter.


Musée des Arts Décoratifs ( Metro : Palais Royal , Tuileries ) indeholder store samlinger af kunsthåndværk og møbler helt tilbage fra middelalderen til nutid. Endvidere en kæmpe plakatsamling med over 60.000 plakater.


Arc de Triomphe du Carousel ( Metro : Palais Royal , Tuileries ) er opført på foranledning af Napoleon til minde om hans sejre i 1805. Oprindeligt stod statuen med de 4 heste fra Markuspladsen i Venedig øverst på monumentet. Denne statue var blevet røvet af Napoleons tropper men blev i 1815 sendt tilbage.

Jardin de Tuileries ( Metro : Palais Royal , Tuileries ) anlagt af havearkitektenn Notre i 1664 og stadig i dag følges hans anlæg med masser af små plæner adskilt af brede gange.
Musée de l´Orangerie ( Metro : Place de la Concorde ) hvor du finder en mindre samling af værker af bl.a. Cezanne , Renoir og Monet.


Jeu de Paume ( Metro : Place de la Concorde ) er indrettet i en hal hvor man tidligere spillede Jeu de Paume , en slags tennisspil. I dag er der udstillinger af moderne kunst.
La Samaritane ( Metro : Pont Neuf ) i Rue de Rivoli er i dag et af Paris største varehuse med en tagterrasse hvorfra der er flot udsigt over Paris.


Place du Louvre ( Metro : Louvre , Pont Neuf ) her finder du bl.a St-Germain l'Auxerrois kirken. Grundmuren stammer helt tilbage fra 500 tallet. Det fritstående klokketårn er fra 1800 tallet og der er regelmæssigt mulighed for at høre klokkespillet med 38 klokker.


Place du Châtelet ( Metro : Châtelet - Les Halles ) her lå oprindeligt et middealderfængsel , under pladsen ligger verdens største metrostation Châtelet-Les Halles. Tour St-Jaques er et 1500 tals 52 meter højt tårn der er resterne af St-Jaques de la Boucherie kirken der engang var det officielle udgangspunkt for pilgrimsfærde til Santiago de Compostela i Spanien.


Les Halles ( Metro : Châtelet - Les Halles ) området opstod oprindeligt omkring 1100 som markedsplads , senere blev opført haller , de sidste haller hvorfra der handledes var frugtmarkedet der flyttede i 1969. 10 år senere genopstod området som et kæpe butikscenter der for størstedelens vedkommende ligger under jorden. Nogle museer og udstillinger er der dog blevet plads til , Musée Grevin hvor du finder voksfigurer der skal genskabe Paris omkring 1900. Musée Holographique er en stor samling holografiske billeder. Parc Océanique Costeau hvor du kan se udstillinger om livet i havet set af havforskeren Jaques Costeau.


Square des Innocents ( Metro : Châtelet - Les Halles ) var oprindeligt en kirkegård hvor man siger at parisere under belejringen i 1590 på grund af katastrofal fødevaremangel malede knogler fra benhuset til mel. I skærende kontrast er pladsen i dag hjemsted for mange fast-food barer. På pladsen finder du endvidere Fontaine des Innocents som er en flot renaissance fontæne fra 1549.


Centre Georges Pompidou ( Metro : Hôtel de Ville , Châtelet - Les Halles ) er det verdenskendte kontroversielle udstillingsareal i Paris , f.eks permanente samlinger i Musée National d'Art Moderne hvor du finder kunstværker fra ca 1900 og frem til i dag. Derudover er der forskellige skiftende udstillinger.


Place Igor Stravinsky ( Metro : Châtelet - Les Halles ) hvor du finder de festlige vandskulpturer inspireret at Stravinskys musik.

Paris 3 arrondissement med bl.a. Le Marais
Les Marais var helt frem til 1500 tallet marskland som man ikke havde haft held til at inddæmme.


Le Défenseur du Temps ( Metro : Rambuteau ) er et 4 meter højt ur i messing hvor krigeren ved timeslag skal slås mod en drage , en ørn og en krabbe Kl. 12.00 , 18.00 og 22.00 kæmper krigeren mod alle 3 på en gang.


Musée des Instruments Musicaux Mécaniques ( Metro : Rambuteau ) er et museum viet til mekaniske musikinstrumenter helt tilbage fra 1700 tallet.


Place des Vosges ( Metro : St-Paul , Bastille ) hvor man finder en af de få bygninger i Paris opført i Henrik d. 4de stil.


Musée Carnavalet ( Metro : St-Paul ) der huser udstilling der skildrer Paris historie på en megt interessant måde , her får du indblik i alle historiske perioder , med bl.a møblerede værelser fra flere forskellige perioder.


Musée National des Techniques ( Metro : Arts et Métiers , Strasbourg-St-Denis ) er et naturvidenskabeligt og teknologisk museum der viser udviklingen i de to grene fra 1500 tallet.

Paris 4 arrondissement med bl.a. øerne i Seinen

I 4 arrondissement finder du bl.a. Notre Dame.


Île de la Cité ( Metro : Cité , Pont Neuf ell. St-Michel ). La Conciergerie i den nordlige ende af øen var oprideligt bolig for den romerske guvernør og siden kongeslot. I 1358 flyttedes magtcenteret til den sydlige del af øen hvor Palais de Justice blev hjemsted for parlamentet. Under revolutionsårene sad mere end 2.500 mennesker indespærret her inden turen gik til guillotinerne.

På Île de la Cité finder du også La Sainte-Chapelle der er beliggende lige bag Palais de Justice. La Sainte-Chapelle er opført i 1248 og det var meningen at kapellet skulle være hjemsted for bl.a. Kristi tornekrone. Mange af relikvierne forsvandt under revolitionen og dem det lykkedes at frembringe igen findes i dag i Notre-Dame. La Sainte-Chapelle fungerer i dag som museum.

Notre-Dame de Paris er opført i årene 1163 til 1345 og det er en mægtig katedral 130 meter lang med 69 meter høje tårne. Man kan komme op i det ene tårn hvorfra der er en flot udsigt ud over Paris. Et af verdens største orgeler med mere end 8000 piber findes i Notre-Dame.
Bag ved Notre-Dame ligger et lille museum , Musée de Notre-Dame , museeet fortæller om katedralens historie.
Pladsen foran Notre-Dame hedder Parvis de Notre-Dame og messingpladen i fortovet foran indgangen til Notre-Dame angiver Point Zéro hvorfra alle afstande i Frankrig måles.
I midten af 1960erne lavede man udgavninger til et underjordisk P-hus og man stødte da på et stykke af fortidens Paris. I dag er der indrettet et underjordisk museum Crypte Archéologique du Parvis de Notre-Dame.
Pont Neuf der fører til Île de la Cité er Paris ældste og vel nok den mest berømte bro og den stammer fra 1604.
Østspidsen af øen er hjemsted for monumentet Mémorial des Martyrs et de la Déportation rejst til minde om franske mænd og kvinder der omkom i koncentrationslejre under 2den verdenskrig.
Île St-Louis ( Metro : Pont Marie , Cité eller Sully Morland ) er den anden af øerne i Seinen var ubebygget indtil 1600 tallet hvor man begyndte at sælge byggegrunde. I dag er Île St-Louis et sted hvor parisere og turister går spadsereture i de hyggelige smalle gader med de mange mange fine gamle huse. Man kan også gå en tur langs kajerne der er flankeret af poppeltræer. Hvis du kommer forbi Pont St-Louis ser du den niende bro på stedet. I 1472 blev stedet forbandet af sigøjnere og i 1634 havde man bygget den første bro på stedet , denne bro brød sammen på åbningsdagen og 20 mennesker druknede.


Hotel de Ville ( Metro : Hotel de Ville ) , bystyret i Paris har siden 1260 haft hovedsæde på pladsen her. Den nuværende bygning er opført i 1882 som kopi af den bygning som kommunarder nedbrændte i 1872.

Paris 5 arrondissement med bl.a. Latinerkvarteret og Sorbonne

I 5 arrondissement ligger en del af middelalder Paris der har overlevet frem til i dag , området er kendt som latinerkvarteret , et navn kvarteret har fået idet området altid har været hjemsted for studentern og i tidligere tider talte man udelukkende latin på universitetet.

Église St-Séverin ( Metro : Maubert-Mutualité ) Universitetskirken er opkaldt efter en eremit der i 500 tallet overtalte kong Klodevigs søn til at blive munk. Kirken har gennemgået utallige ombygninger og i dag står den i 1400 tals gotik.


Église St-Julien-le-Pauvre ( Metro : Maubet-Mutualité ) Oprindeligt opført i 500 tallet men ombygget i 1100 talet som samlingshal for studenter. I dag tilhører kirken den græsk-ortodokse kirke.
Musée National du Moyen Age eller Musée du Cluny ( Metro : Cluny-Sorbonne ) bygningen er oprindeligt opført i 1400 tallet og inden døre finder du en flot samling af middelalder kunst og håndværk. I en af salene finder man en del af Notre-Dame , nemlig 28 stenhoveder forestillende Israels konger. De revolutionære troede i 1793 at hovederne forestillede Frankrigs konger og huggede dem derfor af facaden på Notre-Dame.


La Sorbonne ( Metro : Cluny-Sorbonne , Luxembourg ) Paris kendte universitet grundlagt af Robert de Sorbon for fattige teologiske studerende i 1253.


Panthéon ( Metro : Monge , Luxembourg , Cardinal Lemoinge ) Den allerførste kirke blev opført her i 508 af Kong Klodevig. I 1757 gav Ludvig 15 ordre til at påbegynde opførelsen af en ny kirke der stod færdig i 1790. Hvis du kommer i Panthéon skal du især bemærke de smukke freskomalerier. I dag ligger mange store franskmænd begravet her bl.a Voltaire , Hugo , Zola og Jean Moulin.


Église St-Étienne-du-Mont ( Metro : Monge , Luxembourg , Cardinal Lemoinge ) denne kirke blev grundlagt i 1492 , de af Skt. Genevièves rekvilier der overlevede revolutionen finder du i kirken.


Musée de Sculpture en Plein Air ( Metro : Monge , Jussieu ) er en park fyldt med spændende skulpturer af kendte kunstnere.


Institut du Monde Arabe ( Metro : Cardinal Lemoine , Jussieu ) Bygningen er betalt af Frankrig sammen med 22 arabiske lande og inden døre finder du flotte udstillinger af bl.a. islamisk kunst , smykker og møbler.


Jardin des Plantes ( Metro : Gare d'Austerlitz , Jussieu ) var oprindeligt en medicinsk urtehave grundlagt af Ludvig 13 livlæger , i dag er haven vokset til en meget meget flot botanisk have som alle kan nyde godt af.


Musée National d'Historie Naturelle ( Metro : Gare d'Austerlitz ) Naturhistorisk museum med store samlinger af plantefossiler og forskellige stenarter. Du finder i dag også en lille zoologisk have med forskellige dyrearter.


Musée de Mineralogie ( Metro : Jussieu ) Mineraologisk museum med en flot samling af ædle stene og mineraler.

Paris 6 arrondissement med Jardin du Luxembourg


I 6 arrondissement er der i dag dyre lejligheder og dyre modeforretninger der supplerer områdets beboere med det sidste nye moderigtige tøj. I maj 1968 under studenteroprørene var området fyldt med studenter der rev brostenene op og kastede dem mod politiet.


Place St-Germain-des-Prés ( Metro : St-Germain-des-Prés ) på denne plads finder du en brostensskulptur til minde om studenteroprøret.


Église St-Germain ( Metro : St-Germain-des-Prés ) De ældste dele af kieken kan dateres tilbage til 866 og det er dermed den ældste kirke i Paris.


Musée de la Monnaie ( Metro : St-Michel , Odéon ) den gamle kongelige mønt hvor der i dag er møntudstillinger og værksted hvor der præges medaljer.


Institut de France ( Metro : St-Michel , Odéon ) er hjemsted for ikke mindre end 5 akademier bl.a Académie de France.


Église St-Sulpice ( Metro : St-Sulpice ) man begyndte opførelsen af denne kirke i 1646 , det sydlige tårn er aldrig blevet færdigbygget.


Fontaine des Quatre Evêques ( Metro : St-Sulpice ) fontænen foran St-Sulpice kirken er opført til minde om fire franske biskopper.


Jardins du Luxembourg ( Metro : St-Sulpice ) dette kendte haveanlæg fyldt med flotte statuer blev oprindeligt anlagt til Maria af Medici i 1613. I haveanlægget finder du også Palais du Luxembourg der er hjemsted for senatet.

Paris 7 arrondissement med bl.a. Eiffeltårnet og Invalidekirken


Det er 7 arrondissement der er hjemsted for Paris bedst kendte monument , nemlig Tour Eiffel , Eiffeltårnet men også andre kendte monumenter og bygningsværker er der blevet plads til inden for arrondissementets grænser f.eks Invalidekirken og Musée d'Orsay.

Eiffeltårnet ( Metro : Tour Eiffel ) Gustave Eiffel er manden der skabte dette 320,75 meter høje monstrøse tårn der vejer 9.550 tons og de ca 15.000 metaldele holdes sammen af 2,5 millioner nagler og på klare dage er der fri udsigt i 70 kilometers radius. Tårnet blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1889 og skulle markere 100 året for revolutionen. Tårnet skulle have været nedrevet i i 1909 men dette blev udskudt i sidste øjeblik. I 1914 installeredes en radiosender i toppen af tårnet. Senere var det Fransk radio der installerede sendemast i toppen af tårnet. Stadig den dag i dag anvendes tårnet til kommunikationsformål og som metreorologisk station. Hvis du vil op i tårnet må du være forberedt på ventetid medmindre du kommer meget meget tidligt og indtager din plads i køen af mennesker der vil til tops enten med elevatoren eller måske vandre de 1652 trin der er til niveau 3.


Champ de Mars ( Metro : Tour Eiffel ) er pladsen ved Eiffeltårnet der oprindeligt var paradeplads men senere stedet hvor store begivenheder har udspillet sig såsom ballonopstinger og de første flyvemaskiner.


École Militaire ( Metro : École Militaire ) er militærakademiet der blev opført for at give mænd der havde militære evner men ingen økonomiske evner en militær uddannelse , skolens mest kendte elev var Napoléon.


UNESCO bygningen
( Metro : Ségur , Cambronne ) der udover at være hovedkvarter for dele af UNESCO organisationen også rummer en stor samling moderne kunst.


Hotel des Invalides ( Metro : Varenne , Invalides , Latour-Maubourg ) Bygningerne blev opført på foanledning af Ludvig 14 som veteranhospital. 14 juli 1789 brød folkemængden ind og stjal de geværer de brugte i stormen på Bastillen.

Église de St-Louis-des-Invalides ligger i forbindelse med Hotel des Invalides og det er her mange af Frankrigs helte er begravet , den største attraktion er dog nok Napoleons mausolæum hvor han blev begravet i 1840 , 19 år efter hans død.


Musée de l'Armée hvor der ved indgangen står en gammel taxi til minde om de parisiske taxachauffører der fragtede tusindvis af soldater til slaget ved Marne i 1914 og dermed forhindrede en invasion af hovedstaden. Museet har en af de største samlinger i verden.


Musée de l'Ordre et de la Libération ( Metro : Latour-Maubourg ) er viet til Franskmænd under 2den verdenskrig , specielt de der har modtaget landets fineste orden , frihedsordenen.
Musée Rodin ( Metro : Varenne ) Billedhuggeren Rodin havde stor succes i hans levetid og han fik tilbudt en bopæl hvis han efterlod sine værker til staten. Det er i dag et lille museum hvor haven er fyldt med mesterens værker bl.a. "tænkeren" og "helvedesporten"


Musée d'Orsay ( Metro : Solférino ) Denne tidligere banegård blev bygget til verdensudstillingen i 1900 og var dengang den centrale banegård i Paris. I sidste øjeblik blev bygningen reddet fra nedrivning og er i dag ombygget til et fantastisk museum for kunst fra perioden 1848 til 1914 , du finder værker af alle de betydelige navne fra denne periode.


Musée de la Légion d'Honneur ( Metro : Solférino ) har en stor samling af militære medaljer o.l. Navnet har museet fået efter Napoleons højeste orden.


Palais de la Légion d'Honneur ( Metro : Solférino ) er et flot palæ oprindeligt bygget til en tysk fyrste i 1700 tallet.


Palais Bourbon ( Metro : Assemblée-Nationale ) har siden 1827 været hjemsted for Nationalforsamlingen , parlamentets underhus.

Paris 8 arrondissement med Champs-Elysées og Triumfbuen


I dette arrondissement finder du et af Frankrings nationalsymboler nemlig triumfbuen.


Arc de Triomphe ( Metro : Charles de Gaulle-Étoile ) denne 50 meter høje og 45 meter brede bue lod Napoleon opføre og den stod færdig i 1836 som et evigt monument der skulle tjene til hæder for hans sejre. Reliefferne som buen er udsmykket med skildrer felttogene og slagene. I buen er indgraveret navnene på kejserrigets generaler og de berømte slag. Under Triumfbuen ligger den ukendte soldats grav.

Paris 11 arrondissement - Bastille


Mange vil vel nok forbinde Paris med Bastille , man vil dog blive skuffet. Der er i dag intet tilbage af den tidligere Bastille bortset fra omridset i brolægningen på Place de la Bastille. Oprindeligt blev Bastillen bygget i 1382 og var ment som beskyttelse mod angreb fra Englænderne. Senere blev Bastillen mest kendt som fængsel for folk der havde fornærmet kongen.
Regeringen havde i 1789 givet ordre til at Bastille skulle nedrives men folkemasserne kom dem i forkøbet og nedrev Bastille efter stormen den 14 juli 1789.

Place de la Bastille ( Metro : Bastille ) Det er her på pladsen at du kan se omridset af Bastille i brolægningen. Napoleon havde planer om at rejse en stor bronzeelefant på pladsen , men disse planer blev aldrig udført og istedet blev soklen anvendt til Colonne de Juillet 1830 der er rejst til minde om de der døde under julirevolutionen i 1830.


Opéra de Paris Bastille ( Metro : Bastille ) er tegnet af Carlos Ott en Canadisk - Uruguayansk arkitekt og bygningen stod færdig i 1989 for at fejre 200 års dagen for revolutionen.
Cimentière du Père Lachaise ( Metro : Père Lachaise , Philippe-Auguste ) er den største kirkegård i Paris oprindeligt anlagt i 1804. Det var her Pariserkommunen udkæmpede sit sidste slag den 28 maj 1871 og de sidste 147 overlevende blev stillet op af Mur des Fédérés og skudt , her er i dag en altid blomstersmykket fællesgrav. Ved indgangen kan man få udleveret et kort så man kan finde frem til de mange berømtheders gravsteder , listen er lang og her nævnes i flæng La Fontaine , Moliere , Balsaz , Oscar Wilde , Chopin , Rossini , Piaf , Jim Morrison og mange mange andre.
Musée Èdith Piaf ( Metro : Ménilmontant ) museet er viet til den lille store sangerinde.

Paris 13 arrondissement


La Manufacture des Gobelins ( Metro : Gobelins ) I 1600 tallet blev denne berømte gobelin fabrik grundlagt og man kan i dag på guidede ture se hele processen i fremstilling af de flotte gobeliner.

Paris 14 arrondissement med Katakomberne


Cimentiére de Montparnasse ( Metro : Edgar Quintet ) en anden af Paris store kirkegårde hvor mange berømtheder ligger begravet bl.a. Jean Paul Sartre , de Beauvoir og André Citroën.


Katakomberne ( Metro : Denfert-Rochereau ) I 1780 blev mange mennesker forgiftet p.g.a. stanken fra kirkegården ved Les Halles , man besluttede derfor at overføre knoglerne fra de centrale kirkegårde til nogle nedlagte stenbrud der siden er blevet kendt som katakomberne. Her er de jordiske rester af 2ca 2 millioner mennesker omhyggeligt stablet på hylder og kranierne er arrangeret på kunstfærdig vis.

Observatorie de Paris ( Metro : Denfert-Rochereau ) Observatoriet blev grundlagt i 1667 af Ludvig 14. Til 1884 lå Parisermeridianen her og konkurrerede med Greenwich om at være nul meridianen.

Paris 15 arrondissement med Montparnasse


Efter at kunstnere flyttede fra Montmartre slog mange sig ned i Montparnasse , hvilket de fleste nok forbinder denne bydel med. Men , men , desværre bliver du skuffet hvis du forventer at finde kunstnere i større stil her - de er for længst flyttet videre. Til gengæld kan du være sikker på at møde tusinder af turister der søger efter steder hvor de store kunstnere har opholdt sig.


Tour Maine-Montparnasse ( Metro : Montparnasse-Bienvenue ) 209 meter høj skyskraber og med udsigtplatform på toppen.


Musée de la Poste ( Metro : Montparnasse-Bienvenue ) er du interesseret i frimærker , ja så er dette museum et must , store frimærkesamlinger og andre interessante udstillinger om hvordan man viderebragte meddelser i tidligere tider.

Paris 16 arrondissement


Paris 16 arrondissement er stedet hvor de meget rige bor , det er Paris mest eksklusive boligkvarter. For turister er det museerne der trækker. Det er i 16 arrondissement du finder et af paris vigtigste museer Palais de Chaillot.

Palais de Chaillot ( Metro : Trocadéro ) bygningen ligger på toppen af et massivt trappearrangement der er omkranset af et utal af skulpturer udført af forskellige billedhuggere. Fra toppen af trappen er der en enestående udsigt til bl.a. Eiffeltårnet. I selve bygningen finder du bl.a.
Musée de la Marine med masser af skibsmodeller og instrumenter.
Musée des Monument Francais med tusindvis af modeller af Franske bygninger
Musée de l'Homme er et antropologisk museum
Musée de Cinéma Henri Langlois er viet til filmproduktion
Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris ( Metro : Alma-Marceau ) hvor du bl.a. finder verdens største maleri , Elektricitetens ånd , malet af Dufy til verdensudstillingen i 1937.
Musée des Arts Asiatiques Guimet ( Metro : Iéna ) asiatisk kunst , masker og kinesisk porcelæn.

Paris 18 arrondissement


Paris 18 arrondissement er et andet af de steder mange forbinder med Paris og Frankrig , arrondissementet er kunstnernes Paris og hjemsted for 3 kendte stednavne i Paris , Montmartre , Pigalle og Moulin Rouge.

Montmartre ( Metro : Anvers , Abbesses ) er det højeste punkt i Paris ( 129 meter ) med en flot udsigt fra trappen foran Sacre-Cours kirken. Det var her på højen at Pariserkommunen i 1871 blev proklameret.


Basilique du Sacre-Coeurs ( Metro : Anvers , Abbesses ) med den store hvide kuppel er en af de dominerende bygninger i Paris. Kirken stod færdig i 1910 og blev først indviet i 1919. Under den Fransk - Tyske krig i 1870 lovede 2 forretningsfolk at lade kirken opføre hvis landet blev reddet , det gjorde det og de 2 forretningsfolk lod arkitekten Paul Abadie forestå projekteringen.


Place du Tertre ( Metro : Abbesses ) det er her de enorme mængder af mindre gode og dårlige fortovsmalere faldbyder deres arbejder til enorme horder af turister der vælter rundt mellem staffelier og fortovsrestauranternes borde , kønt er det bestemt ikke men underholdningsværdien er ganske stor. Når du nu er i nærheden kan du måske lægge vejen forbi et af Picassos yndlingssteder , Lapin Agile , eller fordansket til den hurtige kanin.


Espace Montmartre Salvador Dali ( Metro : Abbesses ) hvor du kan se malerier , tegninger og skulpturarbejder af surrealisten Salvador Dali.


Moulin Rouge ( Metro : Abbesses , Place Clichy ) er vel nok Paris bedst kendte natklub / kulturinstitution ( afhængig af ens præferencer ) åbnet i 1885 og stadigt fungerende i bedste velgående.

Paris 19 arrondissement med Parc de la Vilette


Parc des Buttes-Chaumont ( Metro : Botzaris , Buttes-Chamont ) er en meget smuk park der er anlagt i 1860 , utroligt nok ligger denne park oven på en gammel losseplads , hvilket kan være svært at tro , anlægget rummer både vandfald og klippeskråninger.


Parc de la Vilette ( Metro : Porte de Pantin , Porte de la Vilette ) kvarteret var tidligere stedet hvor Paris kvægtorv lå. I dag er området omdannet til et stort udstillingsområde der er en af Paris store attraktioner. På området finder du følgende haller og udstillinger :
Cité des Sciences et de l'Industrie som er et interaktivt museum med permanente udstillinger omhandlende bl.a. verdenrummet , oceaner , matematik , lyd , lys og teknologi blot for at nævne et lille udvalg.
Géode er en kæmpekugle med biograflærred på over 1.000 m2.
Cinaxe er en biograf der ryster under forestillingen.
Cité de la Musique er hjemstedet for musikkonservatoriet og samtidig museum for musikinstrumenter.
Zénith er et kæmpe polyestertelt med plads til 6.000 tilskuere der bl.a. kan nyde popkoncerter her.
Parken i sig selv indeholder en lang række attraktioner for børn i alle aldre , legepladser , skulpturer og hvem kunne ikke tænke sig at se en original ubåd fra 1957 , L'Argonaute.

La Défence


La Défence er grundlagt i midten af 50erne som et kæmpemæssigt kontorlandskab , til tider trøstesløst men med mange spændende skulpturelle lyspunkter. Navnet La Défence stammer fra den stærke modstand som franskmændene ydede på dette sted mod tyskerne i under krigen i 1870 og 1871.


La Grande Arche de la Défence ( Tog : Linie A , Grande Arche de la Défence ) et dansk islæt i det Parisike bybillede er Spreckelsens store bue som blev indviet i 1989 for at fejre 200 året for revolutionen. Du kan komme op på toppen af buen ogb derfra har du en flot udsigt ind over Paris.
På Musée de l'Automobile der ligger i umiddelbar nærhed kan bilinteresserede få deres lyst styret på dette museum der bruger mange forskellige effekter for at fortælle om bilens historie.
Dôme Imax er en kæmpemæssig kuppelformet biograf med et lærred på ikke mindre end 1144 m2.

St-Denis
Basilique de St-Denis ( Metro : St-Denis-Basilique ) I 600 tallet grundlagdes et abbedi der blev de franske kongers begravelsesplads. I 1100 tallet påbegyndte man opførelsen af en ny kirke der blev den første bygning i frankrig der var opført i gotisk byggestil og denne kirke stod færdig ca 100 år senere.

Malmaison
Malmaison ( Tog : Linie A , Grande Arche de la Défence , videre med bus ) var residens for Napoleon og Josephine og efter deres skilsmisse officiel residens for Josephine , i dag et spændende museum der fortæller om livet på de tider.
Ved siden af Malmaison ligger Château de Bois-Préau som rummer et spændende museum om Napoleonstiden.

Bois de Boulogne
Bois de Boulogne ( Metro : Porte Maillot , Porte Dauphine , Porte d'Auteuil ) Rent indledningsvis er Boulogneskoven ikke et sted hvor det kan anbefales at gå ture efter mørkets frembrud. Oprindeligt var det ca. 850 ha. store område kongeligt jagtområde men i dag er det et populært udflugtmål for pariserne. Udover at være hjemsted for flere store sportsanlæg bl.a. stadion Roland-Garros hvor den kendte tennisturnering afholdes er der i haven mange forskellige temaparker såsom Jardin d'Acclimation der indeholder en legeplads , zoo , miniaturetog og kæmpe dukkehus.

Vores tur påsken 2006

>>Turist i Paris<<

 
 

Transport til og fra lufthavnen.